Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Conferinţa internaţională „Poarta Europa” la Satu Mare
Florin Răchitan  - Joi, 27 Martie 2014

Hotel Astoria găzduieşte în cursul zilei de joi Conferinţa internaţională a membrilor Grupării Europene de Cooperare Teritorială (GECT) „Poarta Europa”, o organizaţie transfrontalieră ce are în componenţă 36 primării ale unor comune şi oraşe situate de o parte şi de alta a graniţei româno-maghiare. Partea română este reprezentată în GECT de localităţi din Bihor şi din zona Carei – Tăşnad, inclusiv municipiul Carei.

GECT „Poarta Europa” a fost înfiinţată în urmă cu doi ani cu scopul de a atrage finanţări europene în ciclul financiar 2014 – 2020 pentru proiecte ce vizează dezvoltarea agriculturii şi a sectorului energiilor regenerabile, prelucrarea produselor agricole, valorificarea apelor termale şi investiţii sociale.

La conferinţa de la Satu Mare participă, alături de reprezentanţii celor 36 administraţii locale din România şi Ungaria şi ai ministerelor de resort din cele două ţări, europarlamentarii Iuliu Winkler şi Deutsch Tamas din România, respectiv Ungaria, precum şi senatorul sătmărean Pataki Csaba.

După cum au subliniat în cuvântările de deschidere preşedintele GECT Taso Laszlo (primarul comunei Nyiradony şi deputat în Parlamentul Ungariei) şi directorul GECT dr. Kres Timea, lucrările acestei conferinţe au menirea de a pune bazele parteneriatului între membrii din cele două ţări şi identificarea domeniilor în care aceştia vor putea să colaboreze pentru a atrage cât mai multe fonduri europene, care pe termen lung vor defini dezvoltarea zonei transfrontaliere.

2035 vizite
Distribuie pe